anda kenal!


Kenal tak siapa diorang ni!Huurrrrmmmmm...ak rase ramai yang tak kenal diorang nihkan!diorang ni pelakon cina.Remaja sekarang ni da tak layan da citer cina nih, baik tengok citer koreakan hehe...ak tak penah terpikir nak google pasal diorang ni, sampai la satu hari sepupu ak upload gambar diorang dalam fesbuk dia. barulah ak stat google siapalah diorang ni.
mereka ni sebenarnya pelakon kanak-kanak cina dulu yang sangat "adorable".citer yang diorang berlakon bersama citer "Shaolin popey".


ni la diorang tem kecik.chomel tak? yang sebelah kiri tu Shi Xiao Long dan sebelah tu namanya Kuk Sio Man. dah la chomel, pandai berlakon, pandai kungfu plak tuh!





Skang nih Shi Xiao Long ni masih lagi berlakon tapi Kuk Sio Man ni dengar kata da lama benti berlakon.


Shi Xiao Long


Kuk Sio Man. Sama tak?




antara movies yang diorang penah berlakon bersama.


Last info: Shi Xiao Long berlakon dalam citer Ip Man2.

Korean drama Heartstrings!

Sekarang ni aku tengah sangap giler ngan citer korea ni, HEARTSTRINGS!mesti ramaikan yang dah tengok..
paling best lagu die..sume best!!hari-hari aku bantai dengar..hahahaha...padasesiapa yang belom tengok citer ni meh ak citer serba sedikit pasal citer nih!




Lee Shin adalah seorang pelajar universiti dalam jurusan muzik moden. Beliau juga  vokalis dan pemain gitar band “The Stupid”. Shin dikenali kerana kelihatan baik, personaliti sombong dan semangat yang kuat dalam muzik. Semua orang yang melihat Shin sebagai seorang yang sejuk hati, tetapi sebenarnyan didalam  lembut. Shin tidak mempunyai kepentingan dalam apa-apa jua yang tidak berkaitan muzik dan tidak mempunyai impian mahupun rancangan untuk masa depan. Pada mulanya Shin menyukai Soo Yoon Jung, seorang guru tarian di universitinya, tetapi  ianya berubah apabila dia berjumpa Lee Gyu Won. Lee Gyu Woon adalah seorang pelajar yang lahir dalam keluarga yan berprestij dalam pengkhususan dalam alat muzik tradisional Korea, terutamanya gayaguem. Datuknya, Lee Dong Gun, adalah seorang daripada 3 pemuzik atas tradisional dan hasrat beliau yang paling besar adalah untuk melihat cucunya menjadi seorang yang berbakat dalam muzik tradisional. Sebagai kawan yang sangat fanatik dengan kumpulan “The stupid” Gyu Won dipaksa kawannya unutk melihat persembahan “The Stupid” di sebuah kelab. Disitu dia berjumpa dengan Lee shin.



nilah hero dalam citer ni Jung Yong Hwa sebagai Lee Shin dan 
heroinnya Park Shin Hye sebagai Lee Gyu Won

Sesiapa yang belum tengok lagi, sila la tengok ya!citer ni mesti xmenghampakan korang! so, enjoy this korean drama!





The stupid
The Invincible Windflower